ČAJ U 8 - SAŠA VASIĆ


Sreda, 17. 5. 2023.
Veliki hol u 20.00 časova
Čaj u 8
SAŠA VASIĆ
Ulaz je slobodan

Saša Vasić je rođen u Kruševcu, 06. juna 1967. godine. Profesionalnu muzičku karijeru je započeo 1992. godine kao gitarista grupe “O’ đila”, a 1993. godine osniva bend “Misija”koji prestaje sa radom 1996.godine Naredne godine nastupa na Budvanskom festivalu sa svojom kompozicijom “ Jednom”, i osvaja nagradu za najbolju interpretaciju. Album “ Bez imena” 1998. godine, izdaje za izdavačku kuću “ Komuna” , iste godine nastupa kao gost na koncertima grupe “Indexi”, u Sava centru i Spens-u u Novom Sadu. Održava 1999. godine dva solistička koncerta, prvi u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, a drugi u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu sa svojim bendom i gudačkim kvartetom, dok 2000. godine održava solistički koncert u Sinagogi u Novom Sadu. Iste godine dobija nagradu za najbolju interpretaciju na Zrenjaninskom muzičkom festivalu. Objavljuje drugi album pod nazivom “ Jednom u životu” za izdavačku kuću “ Košava”. Na Budvanskom festivalu 2001. godine za pesmu “ Ko’ lijana”, autora Kornelija Kovača, dobija nagradu za najbolju interpretaciju pod nazivom “ Davorin Popović”, a autor Kornelije Kovač za najbolju kompoziciju. Treći album pod nazivom “ Ko’ lijana”, pojavljuje se 2002. godine u izdanju kuće “City records”.
Iste godine se održavaju dva solistička koncerta, jedan u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, a drugi u Domu sindikata u Beogradu. Na Budvanskom festivalu, dobija prvu nagradu kao kompozitor za pesmu “ Bol do ludila” koju je izvela Marija Šerifović 2004. godine, a 2009. godine izdaje četvrti album pod nazivom “ Možda” za izdavačku kuću “City records ”. Iste godine održava solistički koncert u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. U decembru 2018. godine, izdaje peti album, pod nazivom “ San” za izdavačku kuću “Menart” U međuvremenu se bavi pisanjem muzike za druge izvođače, komponovanjem za dokumentarne filmove i nastupa u pozorištima i kulturnim centrima u Srbiji i Crnoj Gori.Na festivalu “ Beogradsko proleće”, nastupa sa svojom kompozicijom “ Otac”.

https://youtu.be/y_Z5_lwDB1o

 

 

ČAJ U 8 - SAŠA VASIĆ

Videoteka KC Ruma

Prezentacija pokretnog kulturnog dobra, nepokretnog kulturnog dobra i nematerijalnog nasleđa opštine Ruma.

Sredstva za projekat "Virtualna Ruma" , obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodina