Manifestacije - Kulturni centar Brana Crnčević


naslovna

Kulturni centar realizuje i programe međunarodne kulturne saradnje, među kojima se posebno ističe organizacija i realizacija poznatih muzičkih festivala: Festival muzičkih društava Vojvodine i Festival tamburaških orkestara Vojvodine, koji predstavljaju sam vrh amaterskog muzičkog stvaralaštva, zatim pruža tehničku realizaciju pozorišnog festivala „Art Trema fest“ u saradnji sa rumskim Gradskim pozorištem.

Naša ustanova  je i suorganizator Međunarodnog festivala jednominutnog filma „Mister Vorky“. Festival se održava u znak sećanja na čuvenog holivudskog filmskog teoretičara, režisera i profesora Slavka Vorkapića, rođenog nedaleko od Rume u sremskom selu Dobrinci, a organizuje ga rumski Nezavisni filmski centar Vorki tim.

Kulturni centar „Brana Crnčević“ svoje prostorije ustupa besplatno vrhunskim amaterskim društvima kao što su Gradski Tamburaški orkestar „Branko Radičević“, Srpsko pevačko društvo u Rumi, Ansambl narodnih igara i pesama „Branko Radičević“, i Gradsko pozorište.

Videoteka KC Ruma

Prezentacija pokretnog kulturnog dobra, nepokretnog kulturnog dobra i nematerijalnog nasleđa opštine Ruma.

Sredstva za projekat "Virtualna Ruma" , obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodina