ČAJ U 8 - TRIO


ČAJ U 8 - TRIO "PRASKOZORJE"

Sreda, 19. 4. 2023.
Veliki hol u 20.00 časova
ČAJ U 8
Ulaz je slobodan
Trio "Praskozorije"

Milan Jović- violina
Dušan Sarić- klavir/klavijatura
Stefan Beloica- harmonika

Trio je nastao iz prijateljstva i druženja kao i afiniteta svih članova  ka svim kvalitetnim i dobro poznatim žanrovima muzike. Na repertoaru sastava su najpoznatije numere džez,funk,pop, rok,filmske i tango  muzike. Sastav će uskoro  predstaviti i svoje autorske numere koji su u pripremi. Ono što zaista izdvaja ovaj nestandardni sastav je sam zvuk i potpuna otvorenost bez granica što se same kreativnosti tiče kao i spajanja žanrova u jedan potpuno novi pravac.

Dušan Sarić je master džez pijanista koji živi i radi u Srbiji. Rođen je 06.12.1992 godine u Kraljevu a sada živi i radi u Vrnjačkoj Banji.Završio je srednju muzičku školu " Stevan Mokranjac" na klavirskom odseku u klasi Marije Grubetić Ostojić. Potom upisuje odsek za muzičku teoriju i analizu na FMU-u u Beogradu ali nakon godinu dana studiranja napušta odsek i upisuje se na novootvoreni odsek za džez i popularnu muziku na kojem je završio master džez klavira u klasi profesora Save Miletića. Učestvovao je na brojnim radionicama i seminarima vrsnih svetskih džez muzičara kao što su: Aron Goldberg, Bojan Z, Simon Rihter, Stjepko Gut... Do 2020. godine je aktivan na muzičkoj sceni u Beogradu u sklopu raznoraznih sastava džez i popularne muzike. Nastupao je sa džez muzičarima kao što su: Jovan Maljoković, Luka Ignjatović, Milan Nikolić, Vanja Kevrešan, Aleksandar Cvetković i mnogim drugi, kao i sa autorskim bendom "Zemlja Gruva".

Milan Jović, rođen u Kraljevu (1988) gde završava srednju i osnovnu muzičku školu Stevan Mokranjac u klasi Vesne Dimitrijević. Dalje školovanje nastavlja u Nišu na Fakultetu umetnosti Niš gde osnovne i master studije završava u klasi profesora Jovana Bogosavljevića. Kao solista i kamerni muzičar nastupao je po Srbiji i inostranstvu ali pravu afirmaciju i iskustvo pronalazi i stiče u orkestru i to kao koncertmajstor Omladinske filharmonije Naisus.
Takođe kao koncertmajstor svirao je na otvaranju Niških muzičkih svečanosti (Kamerni orkestar Konstantinus) a kao član istoimenog sastava nastupao na festivalima u Srbiji,Bugarskoj i Makedoniji sa umetnicima kao što su Andrej Adrejev,Manfredo Dorino di Krešenko,Gaj Porat,Valeri Oistrah i dr.
Kao član kamernog gudačkog sastava Hibridi nastupao je na Nimusu gde je orkestar i sam nastup bio te godine proglašen za jedan od najboljih koncerata a iste godine nastupa sa istoimenim sastavim sa svetski poznatim violinistom Nemanjom Radulovićem. Za vreme studija honorarno je bio  član Niškog simfonijskog orkestra gde stiče veliko iskustvo. Kao pedagog radio je u muzičkoj školi Predrag Milosević u Knjaževcu.
Na mestu prvih tuti violina u Montenegrin Simphony Orchestra je bio od 2015-2022 godine gde stiče bogato orkestarsko iskustvo sa vrhunskim muzičarima i dirigentima klasične muzičke scene.Trenutno je član gudačkog orkestra Slezinger iz Kragujevca i nastavnik je u muzičkoj školi Kornelije Stanković u Trsteniku.

Stefan Beloica je završio Muzičku školu „Stevan Mokranjac” u Kraljevu. Osnovne akademske i master studije završio je na Fakultetu umetnosti u Nišu. Učestvovao je na republičkim i međunarodnim takmičenjima u solo i kamernoj kategoriji. Njegovo muzičko obrazovanje upotpunjuju brojni majstorski kursevi.

https://www.youtube.com/watch?v=BLZibSrd6r0

 

ČAJ U 8 - TRIO

Videoteka KC Ruma

Prezentacija pokretnog kulturnog dobra, nepokretnog kulturnog dobra i nematerijalnog nasleđa opštine Ruma.

Sredstva za projekat "Virtualna Ruma" , obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodina