ČAJ U 8 - Klo klo


Sreda, 29. 3. 2023.
Veliki hol u 20.00 časova
ČAJ U 8

Koncert ansambla KLO - klo

Ulaz je slobodan

KLO klo iz Novog Sada čine šest muzičkih virtuoza : 
vokal (Vanja Manić-Matić), harmonika (Lazar Novkov), akustična gitara (Predrag Đurić), kontrabas (Ervin Malina), perkusije (Ištvan Čik), saksofon i klarinet (Milan Jančurić) koji od svog nastanka doprinose naročito frankofoniji, ali i šire, deleći svoje veliko muzičko iskustvo u izvođenju. Zaneseni mediteranskim vinom i karipskim mirisom ljubavi ovaj akustični ansambl se opredelio za izvedbu upravo tamo nastanjenih muzičkih dragulja i žanrovske raznolikosti. Akustični ansambl KLO klo je već imao priliku da svira izvodeći frankofonu muziku u Francuskom institutu u Novom Sadu povodom Dana Frankofonije i 70 godina postojanja (Eu Info Point, Institut français de Novi Sad, Evropska kulturna prestonica (EPK) – Svilara), na Festivalu Uličnih svirača u Novom Sadu, u Galeriji Matice srpske i Spomen zbirci Pavle Beljanski (Koncert povodom otvaranja Leta na Trgu Galerije Matice Srpske-NS), u Kulturnoj stanci Svilara (EPK-NS) - koncert povodom izložbe Anri de Tuluz-Lotrek, u kafiću  Pastis  (povodom tri frankofona dana u Beogradu), u Rumi, na koncertu Čaj u osam, u Kulturnom centru u Beočinu, u Slovačkom kulturnom centru u Novom Sadu, u Rektoratu Univerziteta Novog Sada, Filozofskom fakultetu Novog Sada, u Saletli NS, u Ledenoj šumi NS, u jazz kafe klubovima Foxtrot, Owl i Zeppelin u Novom Sadu, Art Kafeu (Kanjiža), u Francuskom institutu u Nišu povodom obeležavnja 70 godina postojanja, povodom manifestacije DočekNS- Fondacija 2022 Novi Sad- Evropska prestonica kulture 2022, Pariz-Expo 2027.

KLO klo : "Kada bi nas pitali, a mi malo razmislili o tome, rekli bismo da je dovoljno što sviramo sami sebi i iskreno uživamo u tome poklanjajući jedni drugima sreću i zahvalnost što nas je muzika spojila. A kada to podelimo sa publikom nastaje prava erupcija u razmeni emocija".
 

https://youtu.be/EhVOMxUDTfI

ČAJ U 8 - Klo klo

Videoteka KC Ruma

Prezentacija pokretnog kulturnog dobra, nepokretnog kulturnog dobra i nematerijalnog nasleđa opštine Ruma.

Sredstva za projekat "Virtualna Ruma" , obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodina